Ystävää lämmöllä muistaen – Markus Nordblad (1993-2019)

Pelinimimerkeillä Oufachino ja FlyGPS420 tunnettu Markus kuoli torstaina 14.11 Raaseporissa kuorma-auton ja henkilöauton yhteentörmäyksessä. “Oufa” tunnettiin urheilullisena ja tietoviisaana, mutta yksinäisyyteen taipuvaisena agenttina ja kouluttajana. Kuollessaan hän työskenteli uimavalvojana Turun kaupungilla. Hän nautti arvostusta yli joukkuerajojen ja oli keskeisessä roolissa lukuisissa yhteisissä tapahtumissa ja operaatioissa.

Suomalainen järvimaisema. Kuvaaja Markus Nordblad.

Lokaatiopohjaisten pelien pelaamisen Markus aloitti kesällä 2016 Pogon parissa, jossa hän “bubblestrattasi” sivutiliensä turvin Hirvensalon pogosalit kymppitorneiksi ja järjesti salipaikkoja tiimikavereilleen. Alle vuoden päästä tästä Markus kunnostautui yhtenä Kuuvan sodan avainpelaajista. Hiukan myöhemmin Oufa oli mukana perustamassa Kuuvan Sahaajat -pelaajayhteisöä, jonka verkkosivuilla tämä muistokirjoitus julkaistaan.

Portaali Mustion linnan puistossa jonka kuvan ottanut Markus. Kuvasta voi löytää ES-tölkin.

Oufa oli erinomaista seuraa ja keskustelut lähtivät usein pelimaailman ulkopuolelle moninaisiin aiheisiin luonnosta moraalipsykologiaan. Suurena kahvin ystävänä hän tiesi parhaat kahvipaikat ja unelmoi työpaikasta jossa kahvia saa juoda paljon ja mielellään ilmaiseksi. Urheilijana hän harrasti uintia, melontaa, metsissä rämpimistä ja retkiluistelua.

Kuuvan Sahaajat ja Turun alueen lokaatiopohjasten pelien aktiivit jäävät ikävöimään ja kaipaamaan Markusta. Menetimme inspiraation lähteen, tietopankin, huumorimiehen ja ennen kaikkea ystävän.

6 thoughts on “Ystävää lämmöllä muistaen – Markus Nordblad (1993-2019)”

  1. Tulee ikävä hyvää ystävää.. Harva tiesi mitä kaikkea sitä tuli hänen kanssa tehtyä, mutta kivaa oli. Varsinkin muistuu mieleen kaiken maailman ihme tapaamiset erinäisillä huoltoasemilla jne.

    Muistetaan kaikki häntä lämmöllä.. Rakkaudella Visa..

  2. Helskutin hyvä vastuja siinä toisessa pelissä, uppgreittasi minun koti portaalin 7’aan keskellä yötä, minun tietämättä, ja oltiin väärässä tiimissä, huumori miehiä oli…ikävä on…Thomas

  3. Mukava ihminen, joka opetti hölmöä (minä) ingressissä. Keskustelut olivat aina mukavia. Avustit minua tosi paljon, josta olisin paljonkin velkaa.

    Lämmöllä Harre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *