Uusia suositaan ja vanhoja sorsitaan, mutta miksi?

Kesällä 2017 julkaistun raid -päivityksen jälkeen trendi on ollut selvä: hyvien pokemonien hankkiminen tehdään aina vaan helpommaksi. Mutta miksi?

Raidit, sääboostatut pokemonit ja erityisesti pokemonien vaihtaminen ovat kaikki suosineet matalan tason pelaajia. Samalla kiusaus tehdä lisää tilejä on kasvanut kokoajan, sillä uudesta tilistä saa aina vaan entistä nopeammin yhtä hyvän kuin mitä aikaisemmat tilit ovat. Niantic on myös helpottanut tätä jatkuvasti eventeillä kuten 10x expaa uudesta aikaisemmin pyörittämättömästä stopista.

Helpommat tavat saada hyviä pokemoneja motivoivat vähän pelaavia pelaajia liikkeelle. Lisäksi näitä muutoksia täytyy tehdä jotta vasta-alkajat voivat saada alusta asti pelanneet jossain määrin kiinni.

On kuitenkin vielä yksi syy miksi pelaamista on jatkuvasti helpotettu. Nimittäin yli vuoden ajan pelin julkaisusta lähtien pystyi Pogossa bottaamaan. Nianticin toimitusjohtaja John Hanke on sanonut bottauksen ja spooffauksen olevan heidän pelinsä vakavimmat ongelmat, ja se näkyy game designissa. Multiaccoiluun ei olla kiinitetty mitään huomiota, mutta bottaus on toistaiseksi tehty mahdottomaksi ja spooffaamisen hyötyjä on minimoitu antamalla harvinaiset pokemonit suht ilmaiseksi kaikille halukkaille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *