Tiinamuksen tarina

Turun toinen level 40 kouluttaja, 125 000 pokemonia ja yli 80 miljoonaa expaa kerännyt Tiinamus on yksi alueemme arvostetuimpia kouluttajia. Vuonna 2004 vakava ratsastusonnettomuus vammautti Tiinamuksen pysyvästi, eikä hän moneen vuoteen kyennyt kävelemään kuin muutamia kymmeniä metrejä kerrallaan. Kesällä 2016 hän odotti ystäväänsä huoltoasemalla, ja päätti joutessaan ladata Pogon. Pokemonien pyydystäminen oli kivaa, mutta miten liikuntarajotteisena voisi pärjätä jatkuvaa liikkumista vaativassa pelissä?

Peliuransa alkuaikoina Tiinamus pelasi paljon autolla. Hän myös kyyditsi usein muita pelaajia niin rarehuntille Ruissaloon kuin jyminhakureissuille Turun ulkopuolelle. Tiinamus muistelee alkaneensa ensimmäisen kerran kävellä enemmän loppusyksystä 2016 kun hänen ystävänsä pyysi häntä lurettamaan. Alkutalvesta 2017 Tiinamus meni ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen kävelemään metsään ja keväällä 2017 hän jo kykeni kiipeämään Rauvolanlahden mäelle sahaamaan Nlingangsterin JYM.

17.4.2017 vain kolme päivää Turun ensimmäisen level 40 kouluttajan Täysjyväviljan jälkeen Tiinamus saavutti itse pelin maksimitason. Silloin puhuttiin pelitahdin hidastuvan, mutta alle puoli vuotta myöhemmin Tiinamus oli Turun ensimmäinen 2x level 40 kouluttaja. Samalla auton käyttö oli kokoajan vähentynyt, ja lopulta Tiinamus joutui luopumaan autosta kokonaan.

Tiinamus on pyydystänyt muutamia harvinaisuuksia uransa aikana.

Pysyvän vammautumisen takia täydelliseen liikuntakyvyn palautumiseen Tiinamus ei kuitenkaan koskaan pysty. Vaikka nykyään hän voi parhaana päivänä kävellä jopa 20km, on liikkuminen edelleen hidasta ja kivuliasta. Yleensä raidatessa hän suosiolla jättää väliin joka toisen raidin, koska ei pysy muiden tahdissa. Kun kysyimme Tiinamukselta, miten hän jaksaa kävellä kivuistaan huolimatta edelleen päivittäin, hän vastasi hymyillen: Haluan pyydystää pokemoneja.

1. Mikä on lempi pokemonisi? Bulbasaur
2. Mikä on seuraava tavoitteesi pelissä? Kullata uusia gymejä ja saada uudet mitalit kultaiseksi.
3. Kuka on mielestäsi Turun kovin kouluttaja? Ganiye12
4. Oletko iloinen kun keksimäsi jym-termi on levinnyt yleiseen käyttöön? No, ei ihan ollut tarkoitus.
5. Mitä haluat sanoa lopuksi lukijoillemme? Kannattaa pitää kiinni tavoitteista ja ottaa aina uusia, kun vanhat on saavutettu. Ja pitäkää hauskaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *