Pelaajahaastattelussa Vuoden Sahaaja 2019: HarreGuudso

 1. Moi! Kuka olet ja miksi pelaat Pokémon GO:ta?
  Olen HarreGuudso alunperin Lohjalta ja pelaan Pokemon GO:ta, koska pelissä vaaditaan kärsivällisyyttä ja oveluutta JYM hallintaan.
 2. Milloin latasit Pokémon GO:n ja miksi valitsit juuri Team Valorin?
  Aloitin Pokemon GO:n 13.7.2016 Tampereen Kaukajärvellä. Minun oli vaikea valita punainen vai sininen, mutta tykkäsin Candelan kutsusta enemmän kuin Blanchen.

 3. Missä kohtaa innostuit kunnolla levuttamisesta ja Pokémonien pyydystämisestä?
  Chicago event 2017 sai minut lopullisesti innostumaan. Olin tuolloin lvl 35 ja pieni kilpailu yhden lohjalaisen (Sagee95) kanssa kumpi saa ensimmäisenä lvl 40 Lohjalta. Jäin lopulta toiseksi, mutta otin XP huimasti kiinni. Saavutin lvl 40 27.9.2017.

 4. Mikä mielestäsi pelaamisessa on kaikkein hauskinta?
  Ehdottomasti JYM ja sahaaminen.

 5. Kuka on mielestäsi lisäksesi Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueiden kovin pelaaja?
  Peliä voi vertailla monessakin mielessä. JYM liittyen ehdottomasti Ganiye12 ja Patukkanen. Kokonaisuudessa arvostan Kilkiju, ketsuppi (Heinzh) ja Nobu (Enttent).


  Puhutaan seuraavaksi kultajymeistä!
 6. Ryhdyitkö välittömästi keräämään kultasia jym-badgeja kun ne tulivat peliin kesällä 2017?
  Aloitin välittömästi sahaamisen, mutta minulla kesti pitkään saada ensimmäinen kultainen JYM johtuen pelailen vähän siellä sun täällä.

 7. Olet saavuttanut jo käsittämättömät 700 kultabadgea. Osaisitko osoittaa kartalle missä jokainen niistä sijaitsee?
  En enää tämän takia minulla on Excel kirjattuna jokainen kultainen paikkakuntaa myöten. Merkkaan ylös poistuneet recent listoilta, jotta voin päivittää poistuneet takaisin listaan.

 8. Kovana kullittajana ja sahaajana olet saattanut ajautua konflikteihin muiden pelaajien kanssa. Onko näin käynyt? Onko sinulla verivihollisia?
  Välillä on tullut uhkausviestejä ja huutoja, mutta pilkesilmäkulmassa tilanteiden mukaan. Muutamia verivihollisia löytyy.

 9. Mitä jymiä pitäisit kaikkein haastavimpana kullittaa? Entä mikä itsellesi on ollut kaikkein haastavin?
  Kultaaminen on arpapeliä. Yleensä pienet kylät, joissa on yksi tai muutama JYM ovat vaikeimpia, jos sieltä löytyy paikallinen pelaaja väri mikä hyvänsä. Itselleni ehdottomasti ikimuistoisesti vaikein on ollut Fiskarsin kylä.

 10. Mikä on seuraava tavoitteesi kultabadgejen keräämisen suhteen? Entä lopullinen tavoite?
  Seuraavaksi yritän saada kaikki Lohjan kunnan JYM kultaiseksi. Lopullinen tavoite on 1000 kultaista. Viimeistelen, että recent lista on täysin kultainen. Toivottavasti Niantic ei nosta recent listan määrää isommaksi, tällöin ideani kaatuu.
 11. Sulla on myös todella paljon sahauksia ja pyydystettyjä Pokémoneja. Kuvailisitko itseäsi monipuoliseksi pelaajaksi vai ennemmin sahaajaksi/kultajymien keräilijäksi?
  Vielä pari vuotta sitten olin monipuolinen, mutta nykyään pidän itseäni pelkästään kultajym keräilijänä.

 12. Voitit viime vuonna arvostetun “Vuoden Sahaaja 2019” palkinnon. Mitä tämä palkinto merkitsee sinulle?
  Palkinto on merkinnyt itselleni todella paljon. Tällä hetkellä saha on mökin seinällä koristeena.

 13. Onko sulla vinkkejä tai neuvoja muille miten pitää yllä pelimotivaatiota?
  Kultajym ei kannata yrittää väkisin tiettyä aluetta viikosta toiseen. Ennemmin vaihtelee aluetta päivittäin, täten motivaatio pysyy kunnossa. Vaikka et saisi alkuun kultaisia yhtään, mutta pitkässä juoksussa alkaa näkyä tuloksia. Tavoitteita kannattaa asettaa koko ajan.

  Mistä pelinimimerkkisi tulee? 

2014 Kävin Helsingissä Starbucks:ssa tilaamassa latten Marre nimellä. Jostakin syystä myyjä kuuli Harre nimellä. Totesin Harre Guud, kun latten noudin. Miettisin miten saisin Harre Guud kuulostamaan enemmän henkilöltä kuin huudahdukselta. Säästelin nimeä sopivaa peliä varten, kunnes pari vuotta myöhemmin Pokemon GO:hon otin nimen käyttöön.

Miten päädyit Turkuun opiskelemaan?

Keväällä 2018 kävin Seinäjoen AMK:hon pääsykokeissa, mutta minua ei valittu. Loppukesästä vanhemmat löysivät haun polkuopiskelijaksi Turkuun (hakemus ainoastaan ei pääsykoetta). Minut hyväksyttiin ja pian olinkin koulunpenkillä. Ensimmäinen vuosi oli tärkeä, jotta pääsisin virallisesti AMK opiskelijaksi. Kesä 2019 minut valittiin.

Nopeat kysymykset

 1. Lempi Pokémon: Sudowuudo ja Chansey
 2. Lempi väri: Punainen
 3. Sahaus vai pyydystäminen: Sahaus
 4. Uusimaa vai Varsinais-Suomi: Varsinais-Suomi ja Etelä-Savo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *