Haastattelussa Vuoden sahaaja 2018

1. Milloin ja miksi aloit pelata Pokemon GO?
– Asensin pelin 17.7.2016, kun lapseni alkoivat pelata pogoa. Halusin nähdä, millaisesta pelistä on kysymys, kun lapseni olivat innoissaan. Sen jälkeen satunnaisesti avasin pelin ja yritin ottaa muutamia pokemoneja. Aloin säännöllisesti pelata samana vuonna syyskuussa, kun lapseni pyysivät minua etsimään pokemonien pesiä samalla, kun kävelen; minulla on ollut kävely harrastuksena.

2. Missä kohtaa kiinnostuit sahaamisesta?
– Kun aloitin säännöllisen pelaamisen, sain pojaltani tietää, että sahaamalla saleja ja omat pokemonit pitämällä niissä voi saada kolikoita. Innostuin siis sahaamaan alkuaan kolikoiden toivossa. Sen jälkeen pikkuhiljaa innostuin sahaamaan kymppitorneja, tuohon aikaan useimmiten punatiimin pystyttämiä. Niiden kaataminen antoi minulle saavuttamisen ilon.

3. Mikä pelin osa-alueista sinua kiinnostaa tällä hetkellä eniten?
– Sahaamisen lisäksi gymien kultaistaminen ja PvP. Sahaamisessa kultamarjoilla puolustavat pelaajat saavat minut syttymään ja jos törmään heihin, tunnen osuneeni kultasuoneen. Saan nimittäin suurimman nautinnon siitä, että sahaan puolustajilta kultamarjat loppumaan.

4. Sinut tunnetaan Wobbuffettien jättämisestä saleille. Mistä tämä trendi sai alkunsa? Onko Wobbuffet lempi pokemonisi?
– Wobbuffet on lempipokemonini ja minulla on wobbuffeteista koostuva armeija valmiina valtaamaan saleja. Alussa käytin usein mr. mimea merkkinäni salien valtaamisesta. Tarkoituksenani oli juhlia kymppitornien kaatamista laittamalla mr. mime tanssimaan voitontansseja. Tämä taisi kuitenkin provosoida liikaa kilpakumppaneita. Mr. mimeni tulivat aina nopeasti takaisin. Kun Wobbuffet tuli peliin, tykkäsin sen väristä ja hauskasta ulkonäöstä. Niinpä aloin käyttää sitä merkkinäni salien valtaamisesta. Jostain syystä myös wobbuffettini tulevat aika nopeasti kotiin takaisin.

5. Mitä mieltä olet suomenkielen tutkijana jym -termistä?
– Minusta jym on hieno muunnos vieraskielisestä sanasta, joka sisältää suomen kieleen kuulumattoman äänteen. Se voisi vakiintua Pokemon GO -terminä, jos tarpeeksi moni alkaa käyttää sitä.

6. Suuren sahausmäärän lisäksi olet Turun kovin raidaaja. Monet pitävät sinua myös kaupunkimme maineikkaimpana pelaajana. Tunnistavatko tuntemattomat ihmiset sinua kaupungilla? Koetko että maineestasi olisi hyötyä tai haittaa?
– Minulla on tuskin mitään mainetta. Jos on, se on varmaan tyyliin: ”tuo tyyppi löytyy aina raidaamasta”. Raidien suuri lukumäärä kertoo lähinnä siitä, että minulla on ollut niin ja niin monta kertaa tilaisuus tutustua ihmisiin ja jutella heidän kanssaan. Olen raideilla tutustunut moniin ihmisiin, joihin ilman raideja tuskin olisin tutustunut. Tästä raidijärjestelmää on kiittäminen.
– Aika monta kertaa on käynyt sillä lailla, että joku pelaaja, jota en – valitettavasti – muista tai tunnista keneksikään tutuksi, tulee kadulla juttelemaan kanssani. Heidän ensimmäinen lauseensa on useimmiten ollut: ”Missä on raidi?”.

7. Osasitko odottaa valintaa vuoden sahaajaksi?
– En todellkaan. Itse asiassa chattia huonosti seuranneena en edes tiennyt, että kyseisenlaista palkintoa jaetaan. Sitä paitsi Kuuvan Sahaajissa on niin monta nimekästä sahaajaa, että tuskin olisin kuvitellut saavani mitään palkintoa, vaikka olisin tiennyt vuoden sahaajan palkinnosta. Olen vaan kovin kiitollinen tästä kunniasta.

8. Mitä mieltä olet PvP -tappeluista?
– Itse pidän PvP:stä. PvP:ssä ei pärjätä kovalla pelaamisella. Kova pelaaminen auttaa tietysti saamaan tehokkaita pokemoneja. Pokemontietämys ja tiimin kokoonpano ovat kuitenkin PvP:ssä ratkaisevia tekijöitä. Nyt kovatkin battlaajat, jotka ovat pärjänneet salitaisteluissa käyttämällä valtavaa määrää potioneja ja revivejä, joutuvat opettelemaan erilaisia pokemontyyppejä ja iskuja pärjätäkseen. Hienoa on myös se, että ainakin hyvien pogokaverien kanssa voi PvP:tä pelata etänä. Toisaalta itse edelleen sahaan paljon. Sahaaminen sopii hyvin Pokemon GO -pelin henkeen, ts. kävelemällä pelaamiseen. Tätä PvP ei korvaa.

9.Sinut on viime päivinä nähty usein sahalla Nlingangsterin kanssa. Mikä on saanut sinut liittoutumaan pahimman sahaajakilpailijasi kanssa?

– Olen itse pyytänyt Nlingangsteria ottamaan minut sahakyytiinsä. Tarkoituksenani on nauhoittaa keskusteluja ja kerätä aineistoa Pokemon GO -sanaston käyttöön liittyvää tutkimustani varten. Nlingangsteri kuuluu niihin pelaajiin, joiden puheita haluan nauhoittaa. Tähän mennessä on kertynyt n. 15 tuntia keskusteluja.
– Aineistonkeruun sivutuotteena sain läheltä seurata tämän Turun seudun (ja kohta koko Suomen) hurjimman sahaajan saharetkiä. Menneen vuoteni kruunasi se, että hänen kanssaan otettiin samaan aikaan tasan 60 000 salivoittoa sahaamalla viimeiset 21 yhdessä. Tästä kaikesta suurkiitos Nlingangsterin!

10. Lopuksi, mitä haluaisit sanoa lukijoillemme näin heti vuoden 2019 alkuun?
Paljon onnellisia, hauskoja ja jännittäviä hetkiä alkaneelle vuodellenne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *